Installeer Flash Player om deze slideshow te zien.

Adresgegevens

Basisschool Mijlpaal
Groenewandeling 80
9031 Gent (Drongen)
Tel: 09/226.75.00
Fax: 09/226.92.56
e-mail: bs.mijlpaal@pantarhei.be

 

» Visie

Het kleuterwereldje is een wereldje apart.

  • We leren er luisteren naar elkaar en bovendien spreken we nu in zinnetjes. Zich duidelijk verstaanbaar maken is één van de ontwikkelingsdoelen die wij zoveel mogelijk proberen te realiseren. We verrijken de woordenschat van onze kleuters en leren hem gepast te gebruiken.
  • Afspraken leren naleven, rekening houden met de vriendjes en leren delen met elkaar is voor kleuters niet zo eenvoudig. Samen met de juf het eigen milieu verkennen en ontdekken dat er in de onmiddellijke omgeving zoveel meer te beleven valt werkt verrijkend. Bovendien is op stap gaan en allerlei activiteiten creëren voor de kleuters een prettige ervaring. Geregeld wonen kleuters ook toneelvoorstellingen of poppenkast bij.
  • Om de lichamelijke ontwikkeling te bevorderen worden dagelijks bewegingsactiviteiten gegeven met aangepast groot en klein materiaal. Dit zorgt bovendien voor een betere bewustwording van het eigen lichaam. Het bevorderen van de zelfredzaamheid is eveneens een belangrijk aandachtspunt waarop wij ons vanaf de eerste kleuterklas toespitsen.
  • Bijzondere aandacht gaat ook naar de hygiënische lichaamsverzorging van de kinderen. Watergewenning of zwemmen, onder begeleiding van de leerkrachten, staat reeds vanaf de 3de kleuterklas op het programma.
  • Wij proberen om bij elk kind alle aanwezige capaciteiten aan te spreken en te ontwikkelen.
    We richten ons naar die aspecten van het kind waar het aanleg voor heeft, of naar deze die dringend dienen bijgewerkt te worden.

In het team worden duidelijke afspraken gemaakt rond gradatie, zodat geen ontwikkelingsfasen worden vergeten of overgeslagen

Lid van scholengroep 22 - Gent, Panta Rhei